22 thoughts on “Tentang Diri

 1. ‘alaikumusalam.. Alhamdulillah.. Ana Sihat hendakNYA.. Syukran..InsyaALLAH ana cuba majukan blog nie bagi memberi manfaat kepada semua dengan isu semasa, politik, agama sebagainya..

 2. Assalamualaikum, sihatkan? baru jumpe kelmarin kat kenduri…hehehe….sibuk ke? just nak maklum, ana akan berangkat pulang ke mesir sabtu malam ahad, 15hb Dis….
  Doakan ana selamat pergi dan berjaya….jumpe lagi insyaAllah…teruskan perjuangan TAKBIR!!!

 3. assalamualaikum w.b.t

  saya nak berterima kasih pada ustaz kerana menyediakan blog seumpama ini yang teleh sedikit sebanyak menjana pemikiran saya dari peringkat jahil dan mencuba-cuba untuk memperbaiki diri. alhamdulilah sehingga saat ini saya masih terus berusha untuk meningkatkan ilmu yang bersumberkan kebenaran.

 4. ‘alaikumusalam.. Salam Ukhuwah Fillah.. Buat sahabat & sahabiah yang sudi jenguk blog ini. Buat sahabiah Rahmah Usman teruskan usaha anda dalam menimba ilmu bersumberkan kebenaran.. Imam al-Ghazali pernah mengatakan; “Bersungguh-sungguhlah dalam menuntut ilmu, jauhilah kemalasan dan kebosanan kerana jika tidak demikian kamu akan berada dalam bahaya kesesatan”.

 5. Seorang daie akan mempergunakan segenap ruang dan peluang untuk mengajak manusia kembali kepada Allah SWT dalam erti kata yang syamil.

  Daripada kacamata ana sendiri, anda seorang yang kuat semangat dan tahan uji. Ingatlah apabila kita berjuang, sudah menjadi sunnah kita untuk diuji.

  Ujian itu bukan penghalang, tetapi seperti ‘paku yang dipukul pahat’. Pahat memukul paku bukan kerana nak merosakkannya, tetapi untuk menguatkan sendi-sendi kayu.

  Sirru Ala barakatillah….

 6. ‘alaikumusalam buat Muhammad.. Salam Ukhuwwah Fillah. Ya boleh dilakukan.. Semoga usaha kita menyatakan kebenaran & maklumat yang benar bagi kebaikan bersama di mana jua kita berada agar mendapat keredhaan ALLAH SWT.

 7. ‘alaikumusalam. Alhamdulillah. Semoga usaha kita mendapat keredhaan ALLAH SWT. Buat zainulfaqar nta begitu juga… Barakallahufi wa mardhotillah.

 8. Assalamu’alaikum..
  Afuan buat sahabat iskandar dan sahabiah najihah.. Teruskan usaha dalam menyatakan kebenaran.. sibukkan diri kita dengan kerja-kerja yang memberikan impak diri kita untuk Islam. Hidup Mulia.. Mati Syahid..

 9. As salamu`alaikum,
  Semoga tuan di Rahmati Allah sentiasa. Moto “Hidup Mulia Mati Syahid ” ini di gunakan oleh seorang bekas Pengetua di sebuah Sekolah Asrama Penuh di NS. Adakah tuan anak murid nya?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s